Українські фондові індекси в середу зростали другий день поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Українські фондові індекси в середу зростали другий день поспіль

Фондовий ринок
66
Український ринок акцій на низьких торговельних оборотах завершив торги в середу зростанням індексів: індикатор "Української біржі" (УБ) за підсумками дня додав 0,63% і склав 1557,31 пункту, індекс ПФТС підвищився на 0,44% - до 583,87 пункту.
Обсяг торгів на фондовому ринку УБ склав 59,9 млн грн, ПФТС - 333,6 млн грн.
В індексі УБ найбільше подорожчали акції "Укранафта" (+2,08%), а також Ясиновського (+2,01%) і Авдіївського (+1,56%) коксохімічних заводів. Знизилися за підсумками дня тільки акції Стахановського вагонобудівного заводу (-1%), Крюківського ВБЗ (-0,86%) і "Мотор Січі" (-0,04%).
Серед індексних паперів ПФТС лідерами зростання були акції "Донбасенерго" (+3,34%), концерну "Стирол" (+2,58%) і Авдіївського коксохімзаводу (+2,18%). Знизилися тільки папери Стахановського ВБЗ (-1,81%).
Індекс Варшавської фондової біржі WIG-Ukrain у середу зріс на 0,68% при обсязі торгів в 15,196 млн злотих.
В індексному кошику в зростанні лідирували акції "Садова Груп" (+5,26%), "Індустріальної молочної компанії" (+4,81%) і Coal Energy (+3,14%). У "червоній зоні" закрили сесію акції "Мілкіленду" (-5,06%) і "Кернелу" (-0,6%).
Як повідомив агентству "Інтерфакс-Україна" аналітик ІГ "ТАСК" В'ячеслав Іванишин, зростання на фондових майданчиках як світових, так і України підтримувала надія на швидке отримання Грецією другого пакету допомоги, що дозволить країні уникнути дефолту.
Разом з тим аналітик брокерського будинку "Відкриття" Леонід Білозерський зазначив, що тривалий переговорний процес щодо грецьких боргових проблем стримує підвищення індексів до нових річних максимумів.
"Для пробиття індексами рівнів опору потрібен глобальний позитив, яким може стати списання грецьких боргів і виділення депресивній країні чергового траншу допомоги", - вважає експерт.
Подібної думки дотримується і керівник напрямку по роботі з VIP-клієнтами інвесткомпанії "Драгон Капітал" В'ячеслав Орлюк. Експерт, зокрема, зазначив, що активність інвесторів у середу була як і раніше незначною, вона зосереджена на вузькому колі паперів. "Інвестори поки утримуються від масштабної фіксації прибутку, а "бики" завмерли в нерішучості перед штурмом важливих рубежів опору в очікуванні більш чітких сигналів, перш за все, новин з Греції", - сказав він.
Коментуючи динаміку індексних паперів, Л.Білозерський звернув увагу на зниження курсу акцій вагонобудівників.
"Тиск на їх котирування надає заборона на використання українських вагонів у РФ. Після виборів у Росії це питання, швидше за все, вирішиться, Оскільки ця заборона має під собою політичне забарвлення", - сказав він.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас