Німці хочуть, щоб Греція вийшла з єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці хочуть, щоб Греція вийшла з єврозони

Валюта
802
Більше половини жителів Німеччини вважають, що Греції слід покинути зону євро і відновити свою національну валюту - драхму. Про це свідчать дані найновішого соціологічного дослідження, опублікованого сьогодні німецькою недільною газетою "Більд ам зонтаг".
Такої думки дотримуються 53% опитаних респондентів. При цьому бачити Грецію з складі єврозони хочуть лише 34% дорослого населення ФРН.
Сьогодні в форматі відеоконференції проходить подвійна серія інтенсивних переговорів з тим, щоб завершити узгодження умов надання Греції чергової - вже другої за рахунком - програми допомоги в розмірі 130 мільярдів євро. У тому випадку, якщо Афіни не отримають цієї допомоги, то 20 березня країна буде змушена оголосити дефолт, що, як зазначають фахівці, відкриває шлях для виходу Греції з єврозони.
В ці години уряд Греції веде діалог з приватними банками про списання значної частини своєї заборгованості. Афіни також продовжують консультації з Єврокомісією, Європейським центральним банком (ЄЦБ) і Міжнародним валютним фондом (МВФ) щодо низки аспектів нової програми допомоги.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас