Джерело: За вдалого завершення переговорів з інвесторами Греція проведе рекапіталізацію банків — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Джерело: За вдалого завершення переговорів з інвесторами Греція проведе рекапіталізацію банків

Казна та Політика
211
Греція проведе рекапіталізацію банків, що зазнають фінансових труднощів, передає Reuters з посиланням на обізнане джерело.
За інформацією агентства, рекапіталізація банків буде проводитися головним чином за допомогою звичайних акцій з обмеженим правом голосу. Рекапіталізація є частиною договору Греції з інвесторами про часткове списання боргу.
Основним питанням, що турбувало інвесторів, була можливість переходу низки банків під контроль держави у разі використання звичайних акцій з правом голосу. Використання акцій з обмеженим правом голосу дозволяє забезпечити відносну незалежність банків, вважає джерело.
Нагадаємо, в жовтні 2011 р. Євросоюз схвалив другу за півтора року програму фінансової допомоги Греції об'ємом 130 млрд євро, що передбачає також скорочення грецького боргу за облігаціями, що належить приватному сектору (банки, страхові компанії, пенсійні фонди тощо). Проте ні переговори Греції і приватних кредиторів щодо параметрів реструктуризації бондів, ні узгодження умов нових кредитів від Євросоюзу та Міжнародного валютного фонду ще не завершені. Між тим раніше джерела в Євросоюзі повідомили, що обсяг нової програми може бути збільшений до 145 млрд євро, щоб допомогти в рекапіталізації грецьких банків, які також повинні будуть обмінювати держоблігації країни з втратою вартості.
Якщо Греція не отримає нові кредити, вона не зможе розплатитися за облігаціями на 14,5 млрд євро, термін погашення яких настає в березні 2012 р. У цьому випадку країна оголосить офіційний дефолт.
Глава антикризового коаліційного уряду Греції Лукас Пападемос 3 лютого заявив, що готовий піти у відставку, якщо основні політичні сили країни не домовляться щодо подальших реформ, необхідних для отримання другого пакета фінансової допомоги від Міжнародного валютного фонду (МВФ) і Євросоюзу (ЄС).
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас