Експерт: У газовому конфлікті винні Росія і похолодання — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: У газовому конфлікті винні Росія і похолодання

Енергетика
434
У новому газовому конфлікті між Росією та Україною, який виник в результаті взаємних звинувачень сторін у збільшенні відбору обсягів газу, а також у зменшенні обсягів газу, які отримує Європа, винні російська сторона і похолодання. Про це розповів незалежний експерт з енергетичних питань Володимир Саприкін, пише УНН.
"Такі проблеми виникають щороку, коли починається серйозне похолодання і завжди відбувалися взаємні звинувачення між Україною і Росією. Крім того, цього року Україна відбирає мінімум газу і, якщо вона раніше його відбирала дещо більше, ніж запланувала (у розрахунку на кінець року - 27 мільярдів кубометрів), то в будь-якому випадку мова не йшла про перевищення квот на відбір газу. Таким чином, я схиляюся до думки, що винна російська сторона", - сказав Саприкін.
На його думку, в цій ситуації більше винне похолодання, через яке Росія почала більше відбирати газу зі своїх підземних газосховищ для власного споживання. І саме тому газу тепер не вистачає для Європи.
Експерт також зазначив, що Росія вдалася до звинувачень української сторони через небажання погіршити свій міжнародний імідж, а також щоб уникнути сплати штрафних санкцій за газовими контрактами.
На питання, коли і чим завершиться новий газовий конфлікт між Росією та Україною, експерт відповів, що його завершення відбудеться одночасно із закінченням похолодання. "На наступному тижні трохи потеплішає, і конфлікт зникне сам собою", - додав Саприкін.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас