Азаров стверджує, що позика у "Сбербанку" на залежність України від Росії не вплине — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров стверджує, що позика у "Сбербанку" на залежність України від Росії не вплине

Енергетика
340
Прем'єр-міністр України Микола Азаров стверджує, що запозичення кредитних коштів у "Сбербанку Росії" не може посилити залежність України від Російської Федерації.
"Сбербанк Росії не надає допомогу. Він дає кредити. Кредити треба не тільки повертати, а й обслуговувати. Тому в наших взаєминах з банками, в тому числі і з "Сбербанком", на першому місці стоять наші інтереси. Тобто, якщо кредит для нас вигідний за умовами, то ми його беремо. Якщо не вигідний, то відмовляємося. Тому ні про яку залежність мова не йде", - написав він на своїй сторінці в Facebook в п'ятницю, відповідаючи на питання користувача, чи не посилиться залежність України від Росії, якщо Україна візьме кредит в "Сбербанку Росії".
Як повідомлялося, "Сбербанк Росії" веде переговори з урядом України щодо залучення боргового фінансування. Президент - голова правління Сбербанку Герман Греф підкреслив, що у Сбербанку немає побоювань щодо можливості для України залучити необхідні кошти. При цьому він зазначив, що уряд України не звертався в його кредитну організацію по кредит.
Раніше повідомлялося, що Україна розглядає можливість розміщення облігацій в рублях. За неофіційними даними, вона вела переговори з низкою найбільших російських фінансових інститутів. В Україні широко представлені такі російські банки, як Сбербанк, ВТБ, Альфа-банк і Внєшекономбанк.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас