Аналітики: У світовій економіці з'явилися перші ознаки стабілізації — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Аналітики: У світовій економіці з'явилися перші ознаки стабілізації

Казна та Політика
652
Глобальний індекс ділової активності PMI в січні зріс до максимального за шість місяців значення - 51,2%. Даний показник розраховується інвестиційним банком JP Morgan для 32 країн і відображає кон'юнктуру у світовій переробній промисловості.
Індекс світового промислового виробництва зростає другий місяць поспіль, досягнувши в січні значення 52% проти 51,8% в грудні 2011 р. Зростання виробництва було зафіксовано у Східній Європі, Південній Африці, США, Канаді, Японії, Німеччині, Великобританії, Індії та деяких інших країнах.
Світова промисловість продемонструвала добрі результати через збільшення вперше з вересня минулого року нових експортних замовлень: відповідний індекс минулого місяця збільшився з 49,3% до 51,6%. Крім того, в січні після двох місяців зниження зріс індекс вхідних цін. Найістотніше зростання інфляції витрат відбулося в Польщі, Індії та Туреччині, помірне зростання - в США, Канаді та Італії. Підйом у світовій промисловості відбився і на ринку праці: індекс світової зайнятості помірно зростає вже двадцять шостий місяць поспіль. Основними країнами, де створювалися нові робочі місця в січні, стали США та Німеччина. В Японії, Великобританії, Індії та Тайвані кількість зайнятих практично не змінилася. Втрати робочих місць в січні були зафіксовані в Китаї, Канаді та Південній Кореї.
"Звітність щодо глобального індексу PMI свідчить про те, що у світовій економіці з'являються перші ознаки стабілізації. А центрами такого поліпшення є США, Великобританія, Канада і Німеччина. Тим не менш, в єврозоні та в багатьох азіатських країнах, зокрема, Китаї триває погіршення економічної кон'юнктури. Це не дає підстави назвати поточне зростання у світовій промисловості стійким", - відзначає Микола Івченко, керівник інформаційно-аналітичного центру Forex Club в Україні.
Світова ділова активність, на думку експерта, ще кілька місяців буде балансувати близько нульового рівня - 50% за індексом PMI.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас