Депутати в Азербайджані запропонували перейменувати республіку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Депутати в Азербайджані запропонували перейменувати республіку

843
Перейменувати Азербайджанську Республіку на Республіку Північний Азербайджан запропонували під час першого пленарного засідання депутати Міллі Меджлісу (парламенту), аргументуючи ідею тим, що більша частина колишніх територій держави входить до складу сучасного Ірану.
Депутат від опозиційної Єдиної партії Народного фронту Азербайджану (ЄПНФА) Гудрат Гасангулієв запропонував дати юридичну оцінку Гюлістанському і Туркманчайському договорам і, виходячи з цього, перейменувати Азербайджанську Республіку на Республіку Північний Азербайджан, передає РИА Новости.
"Дві третини території Азербайджану входять до складу нинішнього Ірану, тому необхідно перейменувати Азербайджанську Республіку на Республіку Північний Азербайджан", - сказав депутат.
Ініціативу Гасангулієва підтримали інші депутати. "В світі є подібні прецеденти", - сказав депутат від правлячої партії, заступник виконавчого секретаря "Ені Азербайджан" Сіявуш Новрузов.
"Це досить важливе питання. У світі є такі приклади, як Північна Корея і Південна Корея, Північний і Південний Кіпр. Було б доцільним, якби Азербайджан, як розколота держава, називався б Північним Азербайджаном", - сказав Новрузов.
Депутат Фазал Агамалов запропонував провести референдум та внести доповнення до статті 11 конституції Азербайджану про те, що Азербайджан складається з Північного, Південного та Західного Азербайджану.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас