Fitch: Реформи, запропоновані Саркозі, будуть позитивними для Франції — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch: Реформи, запропоновані Саркозі, будуть позитивними для Франції

Казна та Політика
144
Реформи, запропоновані президентом Франції Ніколя Саркозі, демонструють відданість країни курсу економічних перетворень, але не вплинуть на рейтинги Франції, йдеться в прес-релізі міжнародного рейтингового агентства Fitch Ratings.
Саркозі у неділю ввечері оголосив про підвищення нормальної ставки ПДВ у Франції з 19,6% до 21,2% і низку інших заходів, спрямованих на підтримку французьких підприємств і боротьбу з безробіттям. Рішення про підвищення ПДВ набуде чинності 1 жовтня 2012 року. Крім того, за словами глави держави, в лютому французька влада створить державний банк для фінансування розвитку промисловості з власним капіталом у розмірі 1 млрд євро.
Підвищення ставки ПДВ, на думку президента Франції, буде сприяти зниженню вартості праці та зростанню конкурентоспроможності французьких підприємств. Як приклад Саркозі навів Німеччину, де ставка ПДВ була збільшена в 2007 році. Саркозі зазначив, що не думає про зростання цін, оскільки рівень цін повинна визначати конкуренція. Президент також повідомив про те, що в серпні у Франції може бути введений податок на фінансові операції. Ще одним кроком стане підвищення рівня французького соціального податку CSG.
Кроки, про які оголосив глава Франції, йдуть в руслі очікувань Fitch і спрямовані на поліпшення динаміки ринку праці, а також виробничого сектора. "Запропоновані заходи покликані продемонструвати прагнення влади Франції протистояти погіршенню ситуації в економіці", - наголошується в прес-релізі. Проте зазначені реформи поки що не вступили в силу, і їх ефект неможливо буде оцінити за короткий період часу, тому заяви Саркозі ніяк не вплинуть на рейтинг країни або прогноз щодо нього.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас