Італія скаржиться на недопостачання газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія скаржиться на недопостачання газу

Енергетика
452
Італійський газотранспортний оператор Snam Rete Gas повідомив, що вже другий день відчуває нестачу російського газу: у вівторок його заявка була не виконана на 8%, в середу - вже на 13%.
Потреба італійського ринку в російському газі на вівторок була заявлена в 105,8 млн кубометрів, а отримав він тільки 97,8 млн кубометрів. Номінація на 1 лютого ще вища - 108,3 млн кубометрів, проте вже зараз одержувач газу знає, що отримає лише 95,7 млн кубометрів - на - 12,6 млн кубометрів менше потреби.
Джерело в галузі в бесіді з Агентством газової інформації (АГІ) пов'язало це з тим, що монополія концентрує ресурси на покритті внутрішнього попиту.
З одного боку, заявка Італії не є для "Газпрому" чимось нездійсненним - в минулому січні він поставляв на Апенніни до 112 млн кубометрів на день. З іншого боку, виставлення нездійсненних номінацій - досить поширена гра в газовому бізнесі. Якщо продавець не зміг поставити необхідний обсяг - контрактна кількість на умовах "бери-або-плати" знижується на розмір недопостачання.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас