У міліції розповіли, хто подав до суду на ex.ua — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У міліції розповіли, хто подав до суду на ex.ua

3274
Кримінальну справу стосовно ex.ua порушено через позови Adobe Systems, Gpaphisoft і телеканалу "1 +1". Про це під ча прес-конференції заявив заступник начальника управління боротьби з кіберзлочинністю Міністерства внутрішніх справ України Руслан Пахотов.
"Причиною порушення кримінальної справи послужили звернення від офіційних представників світових виробників програмного забезпечення - Adobe Systems, Gpaphisoft, а також телеканалу 1 +1", - сказав Пахотов.
Він зазначив, що кримінальну справу порушено за фактом, тому на даний момент затриманих немає. Вилучене обладнання в даний момент знаходиться на експертизі, де буде встановлено або спростовано факт порушення законодавства.
Відзначимо, раніше в ЗМІ з'явилася інформація, що портал ex.ua не зареєстрований в Україні і в країні немає ні адміністрації, ні співробітників цього ресурсу. Однак працівники офісу ресурсу ex.ua під час допиту в міліції зізналися в тому, що займалися діяльністю ресурсу. "Працівники офісу під час допиту зізналися, що займалися діяльністю ресурсу ex.ua в тому числі", - заявив Пахотов. Він уточнив, що під час обшуку офісу ресурсу була виявлена і вилучена інструкція для працівників офісу, в якій описувалися дії на випадок візиту співробітників міліції. Зокрема, в інструкції йшла мова про те, що працівники офісу повинні заперечувати свою причетність до ресурсу ex.ua.
Нагадаємо, МВС 31 січня закрило файлообмінник ex.ua.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас