Влада США дізналась, куди "спливли" 1,2 млрд доларів з рахунків MF Global — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада США дізналась, куди "спливли" 1,2 млрд доларів з рахунків MF Global

Казна та Політика
870
Державні органи США встановили, куди пропали 1,2 млрд доларів з рахунків збанкрутілої брокерської компанії MF Global. Як пише The New York Times з посиланням на неназвані джерела, в даний час влада не публікує результати розслідування, оскільки це може ускладнити повернення коштів.
Джерела повідомили виданню, що гроші були переведені на рахунки банків, а також партнерів компанії. Велика частина грошей призначалася для придбання акцій.
В даний час державні органи з'ясовують, чи вдасться вилучити ці гроші і повернути їх клієнтам брокера. Комісія з торгівлі товарними ф'ючерсами заявила, що на вирішення цього питання потрібен час. Термінів в комісії не уточнили.
За даними газети, в даний час компенсацій від MF Global очікують близько 38 тис. людей. Кримінальну справу за фактом зникнення коштів з рахунків компанії не порушували. Раніше повідомлялося, що гроші могли "зникнути" через банальну недбалість при заповненні фінансових звітів.
MF Global, один з найбільших брокерів США, оголосив про банкрутство в кінці жовтня 2011 року. На той момент заборгованість MF Global складала 39,7 млрд доларів, активи - 41 млрд. У числі причин краху компанії називалися невдалі вкладення в облігації периферійних країн Європи. Найбільшими кредиторами MF Global були JPMorgan Chase і структури Deutsche Bank.
Тоді ж стало відомо і про недостачу на рахунках брокерської компанії. Обсяг втрат склав 22% від всіх клієнтських коштів на рахунках (5,45 млрд доларів). Представники тимчасової адміністрації MF Global заявили, що, незважаючи на нестачу, всі гроші клієнтів будуть повернуті.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас