Британець створює скляні скульптури небезпечних вірусів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Британець створює скляні скульптури небезпечних вірусів

62
Британський художник Люк Джеррам, за сприяння фахівців з вірусології з Університету Брістоля, створює зі скла скульптури небезпечних вірусів.
Першу скульптуру Джеррам створив в 2009 році - тоді "моделлю" йому послужив ВІЛ, пише Znaki.fm.
"Я створив скульптуру у вигляді вірусу ВІЛ, який люди можуть потримати в руці і при цьому задуматися про те, що цей вірус робить з усім людством", - говорить Джеррам.
Роботи Джеррама виставлялись в музеях по всьому світу, а також публікувалися в спеціалізованих медичних журналах. Кожен з вірусів, що викликають ту чи іншу смертельну або вкрай небезпечну хворобу, Джеррам збільшує приблизно в мільйон разів, завдяки чому скульптури можуть спокійно поміститися у людини в руках.
"Цікаво, наскільки зображення самого вірусу, наприклад, ВІЛ, змінилося і розвинулося в міру того, як про нього все більше і більше дізнавалися дослідники; тепер ми бачимо і уявляємо собі вірус з усе більшою кількістю деталей", - розповів художник.
Серед інших проектів Джеррама - гігантський музичний інструмент, покликаний відтворювати звуки вітру і руху повітря, а також проект Play Me, I'm Yours, в рамках якого Джеррам розставляє в містах по всьому світу на вулицях піаніно, на яких може пограти кожен охочий.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас