Німці подали колективний позов проти екіпажу Costa Concordia — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німці подали колективний позов проти екіпажу Costa Concordia

560
У Німеччині 19 пасажирів круїзного лайнера Costa Concordia, який зазнав аварії в Італії в ніч на 14 січня, подали позов до прокуратури Бохума проти капітана судна Франческо Скеттіно і його помічників.
Німецькі пасажири звинуватили екіпаж судна в заподіянні шкоди здоров'ю внаслідок халатності, умисному ненаданні допомоги і загрозі нормальному руху суден, передає Лента.ру.
Одна з потерпілих зазначила, що в результаті аварії отримала перелом тазу. Інша жінка зазначила у позові, що через переохолодження в неї ледь не відмовили кінцівки. Інші пасажири також скаржилися на різні фізичні та психологічні травми.
На даний момент підтверджена загибель 15 людей в результаті аварії судна. Ще 17 пасажирів вважаються зниклими безвісті. 31 січня влада Італії повідомила про припинення підводних пошуків. Рятувальники продовжать шукати тіла загиблих в надводній частині лайнера, а також у прибережній зоні.
Наприкінці січня у зв'язку з аварією було подано вже кілька колективних позовів. Член екіпажу лайнера Гері Лобатон подав позов до компанії-власника теплохода Carnival Corporation від імені постраждалих. У ньому мова йде про порушення компанією правил безпеки при проведенні круїзу. Якщо ці підозри підтвердяться, то далі пасажири будуть вимагати компенсації.
Другий позов був поданий до суду Маямі шістьма пасажирами Costa Concordia. Вони вимагали від власника судна компенсацію в розмірі 460 мільйонів доларів. Потерпілі звернулися із скаргою на Costa Crociere - материнську компанію судновласника.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас