Азаров: Кабмін підготує програму для зниження енерговитратності в ЖКГ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азаров: Кабмін підготує програму для зниження енерговитратності в ЖКГ

Енергетика
213
Кабмін підготує програму для зниження енерговитратності в житлово-комунальному господарстві (ЖКГ). Про це під час засідання уряду заявив прем'єр-міністр України Микола Азаров, передає кореспондент РБК-Україна.
"Екстремальні морози безжально нагадали про давно відому нам проблему. Наше господарство надзвичайно енергозатратне. Держава використовує зайві і дорогі енергоресурси, а громадяни витрачають зайві гроші на постачання тепла", - сказав він.
Азаров звернув увагу на те, що "наші будинки не пристосовані до економного використання енергоресурсів. Левова частка житла збудована в радянські часи, коли газ, мазут та вугілля коштували копійки... Стандартний радянський будинок споживає в два і більше разів тепла від норми, навіть там, де встановлено енергозберігаюче обладнання. Споживання тепла та енергії в кілька разів перевищує європейські норми. Таким чином, наші громадяни витрачають в два рази більше, ніж це реально потрібно. А коштує це нам, наприклад, у чотири рази більше, ніж в Німеччині, враховуючи кабальну ціну на газ для України", - додав він.
Прем'єр доручив Міністерству регіонального розвитку, Мінфіну, Мінекономіки підготувати комплексну середньострокову програму для забезпечення зниження обсягів споживаних енергоресурсів та поетапного переходу до економічно обґрунтованих тарифів.
Нагадаємо, раніше на сьогоднішньому засіданні Азаров доручив віце-прем'єру, міністру енергетики та вугільної промисловості Юрію Бойкові забезпечити безперебійне постачання тепла та електроенергії в Україні в умовах холодів.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас