Кабмін має намір підвищити граничний вік перебування чиновників на держслужбі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кабмін має намір підвищити граничний вік перебування чиновників на держслужбі

Казна та Політика
726
В Верховній Раді України (ВР) зареєстрований законопроект № 9764 від 31 січня 2012 р., ініційований Кабінетом міністрів України про внесення зміни до статті 23 закону України "Про державну службу" (щодо граничного віку перебування на державній службі). Текст законопроекту опубліковано на офіційному сайті ВР.
На сьогоднішній день граничний вік перебування на держслужбі в Україні становить 65 років.
Проектом закону пропонується доповнити статтю 23 закону України "Про державну службу" новою частиною, яка передбачає, що державним службовцям, які займають посади першої категорії, за рішенням відповідного державного органу чи посадової особи, які вчинили призначення їх на посади, може бути продовжено перебування на державній службі після досягнення шістдесятип'ятирічного віку за їх згодою в зв'язку з потребами служби.
Нагадаємо, в червні 2010 р. Президент України Віктор Янукович запропонував збільшити граничний вік перебування на держслужбі до 65 років.
Однак ВР 6 жовтня 2011 р. схвалила законопроект № 9266 про внесення змін до деяких законів України щодо граничного віку перебування на державній, дипломатичній службі та службі в органах місцевого самоврядування, ініційований народними депутатами України. У грудні його підписав Президент, а з 12 січня він набрав чинності.
Відповідно до закону, граничний вік перебування на державній службі, на службі в органах місцевого самоврядування і на дипломатичній службі становить 65 років.
Раніше граничний вік перебування на державній службі становив 62 роки для чоловіків і 60 - для жінок.
Слід зазначити, що в цьому році 65 років виповниться прем'єр-міністру України Миколі Азарову, а це означає, що в кінці 2012 р., відповідно до закону, він повинен буде піти з держслужби.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас