Світовий банк призначив Чімяо Фана директором представництва в Україні, Білорусі і Молдові — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Світовий банк призначив Чімяо Фана директором представництва в Україні, Білорусі і Молдові

203
Світовий банк оголосив про призначення Чімяо Фана директором представництва в Україні, Білорусі і Молдові. На цій посаді Фан буде здійснювати нагляд за програмою банку в трьох країнах і очолить команду фахівців банку, зосереджуючись на якості, ефективності і досягненні конкретних результатів. Фан розвиватиме стратегічний діалог із урядовими та іншими партнерами, а також представниками громадянського суспільства, передає прес-служба банку.
Громадянин Китаю, Фан прийшов до Світового банку в 1991 році молодим фахівцем. Згодом він працював економістом і старшим економістом в Росії і країнах СНД. Фан пішов із банку в січні 1998 року на роботу в приватному секторі, де займав різні керівні посади в Китаї до вересня 2002 року. Після повернення в банк Фан очолив програму поліпшення інвестиційного клімату в Інституті Світового банку. Його останнім призначенням була посада голови представництва Світового банку в Камбоджі.
До приходу у Світовий банк Фан працював науковим співробітником з питань економіки країн, що розвиваються, та країн на етапі переходу до ринку в Лондонській школі економіки та з питань стратегічних досліджень в Інституті фінансів та економіки Цзянси (Китай). Фан має вчений ступінь доктора філософії в галузі економіки Бірмінгемського університету (Великобританія), ступінь бакалавра в галузі економіки Інституту фінансів і економіки Цзянси (Китай). Він широко публікувався за тематикою міжнародної економіки, інвестиційного клімату та проблем економіки в умовах переходу до ринку.
До Фана на посаді директора Світового банку в Україні, Білорусі і Молдові з 7 липня 2008 року перебував Мартін Райзер. У січні 2012 року Райзер був призначений директором Світового банку в Туреччині.
Варто відзначити, Райзер заявляв, що Світовий банк у 2012 р. оновить стратегію партнерства з Україною.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас