Інфляція в єврозоні у січні склала 2,7%, як і очікувалось — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інфляція в єврозоні у січні склала 2,7%, як і очікувалось

Казна та Політика
107
Темпи зростання споживчих цін у єврозоні в січні склали 2,7%, свідчать попередні дані Статистичного управління Європейського союзу.
Темпи зростання цін не змінилися відносно попереднього місяця і збіглися з очікуваннями аналітиків, опитаних агентством Bloomberg.
Європейська економіка знову демонструє ознаки наближення спаду на тлі боргової кризи в регіоні. У таких умовах компаніям дуже непросто перекладати свої витрати на споживачів, бажання витрачати яких все скорочується через нові і нові заходи бюджетної консолідації.
"На перший погляд може здатися, що існує деякий ціновий тиск, але насправді вже в найближчому майбутньому нас чекає помітне уповільнення інфляції, - відзначає економіст BHF Bank AG Маріо Юнг. - Не пізніше четвертого кварталу темпи інфляції опустяться нижче позначки 2%. Ми вважаємо, що ЄЦБ знизить ставку до 0,5% цього року".
ЄЦБ прагне втримувати інфляцію на рівні близько 2%. Згідно з його грудневим прогнозом, в 2012 році інфляція в середньому складе 2%, в порівнянні з приблизно 2,7% в 2011 році, і сповільниться до 1,5% в 2013 році.
ЄЦБ зберіг ставку на рекордно низькому рівні 1% річних на засіданні 12 січня. Наступне засідання ЦБ пройде 9 лютого.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас