Бюджетний дефіцит США знову перевищить 1 трлн дол, ВВП виросте на 2,3% — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бюджетний дефіцит США знову перевищить 1 трлн дол, ВВП виросте на 2,3%

Казна та Політика
212
Дефіцит федерального бюджету США в 2012 бюджетному році, що завершується 30 вересня, знову перевищить $1 трлн, хоча і буде меншим від рекордних значень останніх років, йдеться в звіті Бюджетного управління Конгресу (CBO).
Управління оцінює дефіцит за підсумками поточного бюджетного року на рівні $1,2 трлн. Тим часом США завершили 2011 фінансовий рік з бюджетним дефіцитом $1,299 трлн, або 8,7% ВВП, у порівнянні з $1,294 трлн, або 8,9% ВВП, у попередньому році.
ВВП США за 12 місяців до 30 вересня 2012 року збільшиться на 2,3%, якщо пільги з податку на фонд заробітної плати будуть збережені до грудня.
Як пише The Wall Street Journal, бюджетна влада США порахувала, що заплановане на наступний рік підвищення податків і скорочення держвитрат призведе до уповільнення економічного зростання та підвищення рівня безробіття, якщо ці заходи не будуть скасовані або якщо не будуть реалізовані кроки, які компенсують їх негативний вплив. Усього за 10 років держвидатки США планується знизити на $1,2 трлн.
Зростання ВВП США в 2013 році складе всього 1,1%, прогнозує CBO.
На думку директора управління Дугласа Елмендорфа, це питання має бути врегульовано законодавцями найближчим часом, так як відкладання його обговорення лише погіршує ситуацію.
Якщо податкові пільги припинять діяти, фізичним особам і компаніям в наступному фінроці доведеться заплатити на $465 млрд більше податків, ніж цього року - $2,99 трлн. У такому випадку безробіття в США до кінця 2012 фінроку виросте до 8,9% з поточних 8,5%, а до кінця 2013 року - до 9,2%.
У разі ж продовження податкових пільг зростання ВВП США в 2013 фінроці складе 3%, а безробіття знизиться до 8%.
Республіканці поспішили скористатися новиною про значний дефіцит бюджету, що очікує США, щоб зміцнити свої передвиборчі позиції. За словами кандидатів від Республіканської партії, збереження дефіциту вище рівня $1 трлн вже четвертий рік поспіль свідчить про згубність економічної політики президента Барака Обами.
Прес-секретар Білого дому Джей Карні парирував їх випади, заявивши, що всі пропозиції демократів на чолі з Б. Обамою наштовхувалися на протидію республіканців, що блокували, зокрема, будь-які спроби підвищення податків.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас