Бойко: Україна виконує графік поставок газу і продовжує переговори про консорціум з РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Бойко: Україна виконує графік поставок газу і продовжує переговори про консорціум з РФ

Енергетика
213
Україна виконує графік поставок газу і продовжує переговори про консорціум з РФ. Про це журналістам перед засіданням Кабінету міністрів України заявив міністр енергетики та вугільної промисловості Юрій Бойко, передає кореспондент РБК-Україна.
"Ніяких побоювань щодо поставок газу у нас немає. Ми виконуємо як графік поставок до Європи, так і споживання всередині країни", - заявив Бойко.
Він зазначив, Україна підвищила обсяг споживання газу в результаті аномально холодної погоди, але це буде компенсовано вибіркою зі своїх газосховищ.
Міністр підтвердив наміри України закупити у Росії в поточному році 27 млрд куб м газу. Що стосується переговорів про консорціум, Бойко сказав: "Ми постійно проводимо переговори з РФ щодо того, щоб консорціум був створений з урахуванням трьох сторін. Росія з розумінням до цього ставиться, і у нас тривають конструктивні переговори щодо залучення партнерів".
Нагадаємо, заступник директора департаменту з питань нафтової, газової та нафтопереробної промисловості Міністерства енергетики та вугільної промисловості Костянтин Бородін заявив, що Україна може за 2-3 роки радикально зменшити залежність від російського газу.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас