Королева Великобританії Єлизавета II позбавила лицарського титулу колишнього гендиректора RBS Фреда Гудвіна — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Королева Великобританії Єлизавета II позбавила лицарського титулу колишнього гендиректора RBS Фреда Гудвіна

704
Королева Великобританії Єлизавета II позбавила лицарського титулу колишнього генерального директора Royal Bank of Scotland (RBS) Фреда Гудвіна, повідомляє Agence France-Presse. Відповідне рішення королева прийняла на основі рекомендації прем'єр-міністра Великобританії Девіда Кемерона.
Лицарський титул, що надавав право носити приставку "сер" до імені, був присвоєний Гудвіну в 2004 році. Банк RBS, який Гудвін залишив в 2008 році, був у тому ж році націоналізований владою країни, щоб не допустити його банкрутства. Щоб впоратися з економічним спадом, RBS довелося скоротити 20 тис. співробітників, а порятунок банку обійшовся британському бюджету майже в 70 млрд доларів.
Головною помилкою Гудвіна на посту голови RBS вважається поглинання голландського банку ABN Amro за 50 млрд євро. В результаті операції шотландський банк в період кризи залишився без готівки і з великою кількістю боргів.
У розпал кризи Гудвін не раз ставав об'єктом критики. Британська преса називала Гудвіна "найгіршим банкіром у світі" за те, що він зміг добитися багатомільйонних бонусів від банку в той час, коли його фінансова організація отримувала багатомільярдні збитки.
Право позбавлення почесного звання має тільки британський монарх. Серед широко відомих прецедентів - позбавлення лицарського звання президента Зімбабве Роберта Мугабе в 2008 році через масові порушення прав людини в його країні.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас