Україна підніметься в рейтингу легкості ведення бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна підніметься в рейтингу легкості ведення бізнесу

Казна та Політика
907
У наступному світовому рейтингу легкості ведення бізнесу Україна підніметься, щонайменше, на 14 позицій.
Про це в ефірі "5 каналу" заявив голова Державної податкової служби України Олександр Клименко.
За словами чиновника, в його відомстві вже навіть не сумніваються, що Україна підніметься в рейтингу легкості ведення бізнесу. "Насамперед, ми повинні розуміти, що в показнику, який називається doing business, є певні складові частини - є податкова частина, якою ми безпосередньо займаємося, і є частина захисту прав інвесторів, є дозвільна частина, залучення кредитів та інші", - цитує Клименка ЛIГАБiзнесIнформ.
За його словами, в аспекті податкової політики є показники, які є сьогодні предметом роботи ДПСУ. "Перш за все - це кількість податків. Якщо рейтингове агентство ставить 135 податків, а в Україні їх вже 24. Крім того, ми бачимо кількість часу, який підприємець витрачає на заповнення форм та спілкування з податковою, і ми цей час зменшуємо. Сьогодні вже зменшено термін з видачі довідок, сьогодні зменшена форма для отримання свідоцтва платника ПДВ", - зазначив чиновник.
"Україна сьогодні зробила все... Наша мінімальна можливість - це підняття мінімум на 14 сходинок. Це те, що ми маємо сьогодні. Але є над чим працювати", - підсумував Клименко.
За матеріалами:
ЛігаБізнесІнформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас