Інопланетяни свідомо приховуються від землян — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Інопланетяни свідомо приховуються від землян

102
Інопланетяни, якщо вони існують, давно мали вийти на контакт із землянами, а оскільки вони цього досі не зробили, то навмисно не проявляють себе.
Такий висновок зробив математик Томас Хейр з американського Університету штату Флорида.
На конференції Математичної асоціації Америки експерт представив свої скромні розрахунки часу, якого має вистачити на те, щоб накопичити ресурси, зробити всі необхідні наукові відкриття, освоїти відповідні технології, залишити рідний світ і долетіти до іншої зірки, повідомляє compulenta.ru.
Дослідник показав, що навіть при зовсім спокійній швидкості (в 1% від світлової) космічний корабель дістався б до будь-якого найближчого світила за якихось 500 років. Додаємо ще 500 років, які могли (повторюємо, за найскромнішими прикидками) піти на будівництво такого корабля, і так далі. Іншими словами, якби в системах найстаріших зірок нашої Галактики існувало розумне життя, воно б до нас давно добралося.
"Або вони пройшли повз, або власні пупки цікавлять їх більше, ніж космічні подорожі", - заявив Хейр. За його словами, інопланетяни могли свідомо проігнорувати Землю, оскільки в нас немає нічого цікавого. "Така древня цивілізація, швидше за все, вже не прив'язана до біології, - продовжив експерт. - Їм не потрібна Земля, не потрібна наша вода: за межами Сонячної системи, де гравітація не настільки велика, її повно". Можливо також, що нас просто ніхто не шукає, і інопланетяни курсують давно прокладеними маршрутами осторонь від Землі.
Якими б не були причини, за якими нас ігнорують, немає ніяких шансів на те, що позаземна цивілізація, якщо вона існує, не знає про нас. Хейр підкреслив, що навіть у примітивних землян є телескоп "Кеплер", здатний виявити планетні системи далеких зірок. Ми живемо на планеті, якій приблизно п'ять мільярдів років, а на населеній планеті старше Землі всього на 10 млн років за цей час могли з'явитися технології, які тільки по хлорфторвуглецю в земній атмосфері виявили існування людей.
Як відомо, в подібних міркуваннях немає нічого нового. Фізик Вудс Холлі з Університету Міннесоти (США) нагадав, що люди толком не знають, як на нашій планеті з'явилося життя, яку роль в його розвитку зіграв випадок, і вже тим більше не можуть судити про ступінь поширеності життя у Всесвіті і про те, які форми вона здатна прийняти. Може, інопланетяни вже давно намагаються вийти на зв'язок, а ми цього не розуміємо.
Також всі ці розмови засновані на переконанні в тому, що будь-яка форма розумного життя має людську психологію, тобто прагне знайти іншу цивілізацію і виступити стосовно неї в ролі або конкістадорів (як варіант - місіонерів, торговців), або прогресорів.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас