Єфремов пояснив справжній зміст слів Януковича в Давосі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єфремов пояснив справжній зміст слів Януковича в Давосі

Кримінал
1524
Українське законодавство потрібно адаптувати до європейських стандартів за допомогою системних змін, а не скасуванням окремих статей під конкретних людей.
Про це сказав голова фракції Партії регіонів у Верховній Раді Олександр Єфремов, передає УНН.
За його словами, в рамках законодавства у парламенту є право переглянути відповідні зміни до Кримінального кодексу або прийняти новий Кримінально-процесуальний кодекс. "Ось ці питання і будуть розглядатися. А на сьогодні Чечетов правильно сформулював, що ми поки не збираємося розглядати ці поправки (декриміналізацію 364 і 365 статті). Інших рішень фракція не приймала", - зазначив Єфремов.
Він підкреслив, що мова йде про системні зміни законів, а не про зміни по окремих статтях під окремих людей.
Також голова фракції ПР у Верховній Раді наголосив, що у своєму виступі в Давосі президент Янукович мав на увазі, що українське законодавство необхідно інтегрувати до європейських стандартів, але не мав на увазі конкретні статті. "Я уважно слухав те, що сказав Президент, і знаю, який сенс був вкладений в його слова. Президент чітко сказав, що при розгляді нового законодавства його треба інтегрувати до європейського законодавства, що і буде зроблено. Але Президент ніде не говорив про 364 і 365 статті", - зазначив політик.
Єфремов повідомив, що після закінчення канікул ВР розглядатиме Кримінально-процесуальний кодекс. "Найближчим часом, коли закінчаться канікули, ми будемо розглядати Кримінально-процесуальний кодекс. Потім, як буде така необхідність, будуть внесені відповідні системні зміни до Кримінального кодексу. Я повторюю, у разі необхідності. І в рамках цих документів наше законодавство буде співвіднесено з європейським", - зазначив голова фракції ПР.
Крім того, народний депутат зазначив, що питання про ці дві статті хотів би поставити тим політикам, які раніше приймали рішення щодо 364 і 365 статей. "У 2002 році разом з Турчиновим сто відсотків голосували за прийняття цих статей і посилення покарання стосовно колишніх чиновників. А сьогодні вони наполягають на протилежному. Де логіка?", - додав Єфремов.
Нагадаємо, сьогодні перший заступник голови фракції ПР у Верховній Раді Михайло Чечетов повідомив, що Партія регіонів не ініціюватиме перегляд статей Кримінального кодексу, незважаючи на заяви Віктора Януковича в Давосі. Президент України заявив, що "у політико-юридичній площині нам потрібно вдосконалювати наше законодавство". "Статті повинні більше відповідати європейським стандартам", - додав він.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас