Нафта торгується в районі тижневого мінімуму на побоюваннях за економіку США — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта торгується в районі тижневого мінімуму на побоюваннях за економіку США

Енергетика
260
Світові ціни на нафту незначно підвищуються в середу, залишаючись при цьому в районі мінімальних позначок більш ніж за тижневий період, на тлі слабких статданих у США і в очікуванні даних Міненерго про запаси нафти в країні, свідчать дані торгів.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:42 мск підвищилася на 0,18 долара, або на 0,18%, - до 98,66 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,44 долара, або на 0,4%, - до 111,42 долара за барель.
У вівторок аналітична компанія Conference Board повідомила, що індекс довіри споживачів до економіки США в січні поточного року знизився до 61,1 пункту з переглянутого у бік підвищення показника за грудень в 64,8 пункту. Таким чином, показник виявився гіршим від прогнозів - аналітики вважали, що індекс зросте до 68 пунктів.
У середу будуть відомі тижневі дані про запаси нафти в США. Згідно з прогнозами аналітиків, показник зріс на 2,6 млн барелів. При цьому запаси бензину могли збільшитися на 500 тис. барелів.
"У США протягом тривалого часу ми бачимо руйнування попиту на бензин, який може ніколи не повернутися на колишній рівень, навіть при поліпшенні економічної ситуації", - вважає аналітик PFGBest в Чикаго Філ Флінн, думку якого передає агентство Bloomberg.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас