S&P помістило в список на перегляд рейтинги деяких банків Іспанії та Португалії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

S&P помістило в список на перегляд рейтинги деяких банків Іспанії та Португалії

Казна та Політика
174
Міжнародне рейтингове агентство Standard & Poor's помістило в список на перегляд у бік зниження (Rating Watch Negative, RWN) рейтинги 17 банків Іспанії та Португалії 7 банків на тлі зниження суверенного кредитного рейтингу країни 13 січня, повідомляється в прес-релізі агентства.
Серед організацій, чиї рейтинги значаться в списку RWN, такі банки, як Banco Santander S. A., CaixaBank S. A., Banco Popular Espanol S. A., Caixa Geral de Depositos S. A., Banco Espirito Santo de Investimento S. A. та інші.
"Наше рішення збільшити число банків, що значаться в списку, пов'язані з переглядом оцінок ризиків банківського сектора країн", - наголошується в документі. S&P припускає, що погіршення динаміки сектора може призвести до зниження рейтингів фінансової стійкості деяких організацій. Зниження суверенних рейтингів призведе до зменшення ймовірності держпідтримки у разі виникнення подібної необхідності. При цьому зниження рейтингу Іспанії і Португалії може призвести до аналогічної дії стосовно банків, які мають у порівнянні з державою вищі рейтинги зараз.
Банки можуть зіткнутися зі зменшенням рейтингів на один або два щаблі. "Ми маємо намір завершити перегляд рейтингів організацій протягом двох тижнів", - сказано в прес-релізі.
В середині поточного місяця S&P прийняло рішення знизити рейтинг Португалії до "сміттєвого" рівня - "ВВ", а рейтинг Іспанії був знижений до "А". Основними факторами подібних рейтингових дій агентство вважає тривалі дискусії влади про способи боротьби з борговою кризою, погіршення умов кредитування в єврозоні, зростання вартості запозичень для цих країн, слабкі перспективи економічного зростання.
Крім того, на думку експертів S&P, до проблем можуть призвести і вимоги влади до капіталу банків. Так, відповідно до рішень жовтневого саміту ЄС, системоутворюючі організації єврозони повинні наростити норматив достатності капіталу (core tier 1) до літа 2012 року до 9%.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас