Мінфін Греції: Для завершення угоди з приватними кредиторами залишилися формальності — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін Греції: Для завершення угоди з приватними кредиторами залишилися формальності

Казна та Політика
245
Греції залишилися формальності для завершення угоди з приватними кредиторами про часткову реструктуризацію боргу (PSI), заявив міністр фінансів Евангелос Венізелос. ЄС наказав банкам і фондам списати 50% від номінальних 206 млрд євро грецького боргу, що знаходиться у них на руках. З урахуванням зниженого відсотка по нових облігаціях ефективне списання може досягти 70% від номіналу.
"Ми в одному кроці від укладення угоди, я б сказав, що це формальність", - заявив Венізелос журналістам в Афінах на прес-конференції. За його словами, протягом декількох днів визначиться те, що відбувається навколо грецької боргової проблеми, на десятиліття вперед.
Венізелос не відповів на питання, чи вважає грецький уряд, що списанню повинні піддатися облігації на руках Європейського центрального банку. Це є внутрішньою справою банку, сказав міністр. Він також підтвердив, що грецька система соціального страхування отримає відшкодування від держави за ті великі пакети суверенного боргу, які страховим фондам доведеться піддати списанню. У свою чергу, в грецьких банках буде проведена рекапіталізація на десятки мільярдів євро за допомогою кредитів ЄС.
Раніше прем'єр-міністр Лукас Пападемос заявив, що очікує угоди з кредиторами на поточному тижні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас