У Криму зайнялися оцінкою земельних ділянок ЧФ РФ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Криму зайнялися оцінкою земельних ділянок ЧФ РФ

Нерухомість
272
Вчора голова Республіканського комітету Автономної республіки Крим із земельних ресурсів Олександр Чабанов заявив, що Рада міністрів Криму має намір завершити цього року оцінку земельних ділянок, які використовуються Чорноморським флотом російської Федерації (ЧФ РФ) за межами населених пунктів.
За словами Чабанова, влада вже провела оцінку цих земель. Разом з тим необхідна нормативна оцінка ще 13 ділянок загальною площею понад 14 тис. га. При цьому, як зазначив голова Рескомзему, існує низка проблем щодо користування ЧФ РФ земельними ділянками, найбільшою з яких є питання про спірні 880 га, що розташовані у східній частині Криму. "Ця проблема вирішується на найвищому рівні", - заявив Чабанов.
Зазначимо, що питання інвентаризації та оцінки земель, що використовуються ЧФ РФ, обговорюється вже багато років. Ще в 2006 році колишній секретар Ради національної безпеки і оборони, а нині народний депутат Партії регіонів Анатолій Кінах заявляв, що, за розрахунками Держкомітету із земельних ресурсів, орендна плата за використання ЧФ РФ земельних ділянок повинна складати як мінімум $1,8 млрд на рік, в той час як Росія платить лише близько $100 млн на рік.
У прес-службі ЧФ РФ відмовилися коментувати земельні проблеми, сказавши, що це не в їхній компетенції. Генеральний консул РФ у Криму Володимир Андреєв також утримався від обговорення цього питання зазначивши лише, що всі переговори "проходять у позитивному ключі, в інтенсивному робочому режимі". "Але проблеми дуже складні через об'єктивні обставини", - сказав "Андрєєв.
За матеріалами:
Коммерсант-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас