Єврокомісар: Модернізована ГТС України буде ефективнішою, ніж "Південний потік" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Єврокомісар: Модернізована ГТС України буде ефективнішою, ніж "Південний потік"

Енергетика
301
Модернізована тристороннім консорціумом (Україна - Росія - ЄС) українська газотранспортна система (ГТС) буде більш ефективною, ніж будівництво цілої нової системи через Чорне море (Південний потік), заявив європейський комісар з питань енергетики Гюнтер Оттінгер на прес-конференції в Брюсселі у вівторок, відповідаючи на запитання Інтерфаксу-Україна.
Коментуючи багаторічні наміри про створення тристороннього газотранспортного консорціуму (Україна - Росія - ЄС), єврокомісар підкреслив, що "дійсно б вітав, якщо в довгостроковій перспективі були б чіткі відносини між Україною та ЄС, Україною і Росією плюс тристоронній формат".
Він пов'язав тристоронній формат з модернізацією української ГТС. "Ми вважаємо, що в разі вкладення інвестицій існуюча газотранспортна система може бути поліпшена і модернізована. Ця модернізація була б більш успішною і затребуваною, ніж будівництво цілої нової системи через Чорне море", - заявив він.
Разом з тим, він також особливо підкреслив, що тристоронній діалог з даного питання може бути здійснений тільки на основі європейського законодавства, яким регулюється внутрішній енергетичний ринок ЄС.
Крім того, Оттінгер нагадав, що Україна є членом енергетичного співтовариства, у зв'язку з чим він очікує, що "взяті Україною зобов'язання будуть поважатися російською стороною".
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас