УКБС виступає за доопрацювання НБУ проекту положення про порядок проведення інспекцій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

УКБС виступає за доопрацювання НБУ проекту положення про порядок проведення інспекцій

129
Асоціація "Український кредитно-банківський союз" виступає за доопрацювання Національним банком проекту положення про порядок проведення інспекційних перевірок.
Про це йдеться в повідомленні УКБС.
"Асоціація "Український кредитно-банківський союз" вважає, що нова редакція положення щодо порядку проведення інспекційних перевірок (№ 366 від 13 жовтня 2011 року) потребує суттєвого доопрацювання", - сказано в ньому.
Асоціація відзначає, що проект цього документа не був попередньо оприлюднений для надання пропозицій банківськими установами.
Зокрема, УКБС вважає, що оскільки інспекційна перевірка банку може проводитися будь-якою уповноваженою особою (раніше інспектором міг бути тільки службовець Нацбанку) необхідно впровадити письмове зобов'язання цих осіб про нерозголошення інформації щодо діяльності об'єкта перевірки.
Крім того, на думку експертів асоціації, в документі відсутній чіткий перелік підстав для призначення позапланових перевірок, у зв'язку з чим існують передумови для виникнення непорозумінь між банками та контролюючими інстанціями.
Згідно з повідомленням, доцільним є скорочення термінів проведення перевірок з 60 до 30 днів.
Також УКБС наполягає на необхідності збільшення терміну для попереднього сповіщення про перевірку до 10 робочих (замість календарних) днів.
Як повідомляло агентство, раніше УКБС виступала за доопрацювання Нацбанком проекту положення про реєстр аудиторських фірм, які мають право на проведення аудиторських перевірок банків.
За матеріалами:
Finance.ua
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас