Митниця у січні перерахувала в бюджет 8,3 мільярда гривень — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Митниця у січні перерахувала в бюджет 8,3 мільярда гривень

Казна та Політика
153
Станом на 31 січня надходження митних платежів за місяць склали 8,3 мільярда гривень, що на 36,4% або на 2,2 мільярда гривень більше, ніж за відповідний період минулого року. Це на 700 мільйонів гривень перевищує очікувані показники Мінфіну. Про це повідомив голова Держмитслужби Ігор Калетник.
Він також зазначив, що 2011 рік митниця закінчила з динамічним надходженням податків до державного бюджету - 115 мільярдів гривень. У порівнянні з минулим роком, відбулося зростання більш ніж на 30 мільярдів.
"Загальний товарообіг України в 2011 році збільшився майже на 40% і склав більше 150 мільярдів доларів. На тлі того, що, оподатковуваний імпорт виріс на 26% і становить 58 мільярдів доларів, податки з імпорту зросли на 32%. Таким чином, Держмитслужбою забезпечено зростання платежів з імпорту випереджальними темпами, в порівнянні зі зростанням оподатковуваного імпорту", - зазначив голова Держмитслужби.
Калетник наголосив, що такий результат обумовлений не фіскальним тиском. Одним із чинників збільшення товарообігу та надходжень до держбюджету стала системна робота митної служби, спрямована на спрощення митних процедур, зменшення часу митного оформлення та постійний відкритий діалог з бізнесом з метою стимулювання діяльності легальних імпортерів і залучення інвестицій.
Свідченням тому є тенденції зростання застосування 1-го методу визначення митної вартості. У 2011 році за 1 методом, тобто за ціною угоди (зазначеною в інвойсі) оформлено 92% усіх товарів. Такі показники контролю за визначенням митної вартості відповідають показникам країн ЄС.
Ще одним позитивним результатом роботи митниці у 2011 році є збільшення вдвічі імпорту за прямими контрактами і зменшення операцій з офшорними посередниками. Якщо в 2009 році питома вага імпорту товарів з використанням офшорів склала - 37%, то в 2011 році - вже 21%. І це свідчить про те, що імпортери все більше добровільно декларують справжню митну вартість.
За матеріалами:
Подробности
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас