Американські банки нажились на європейській кризі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американські банки нажились на європейській кризі

616
Банки США стали обережніше видавати кредити через європейську боргову кризу, але, принаймні, вони отримали вигоду через зниження конкуренції.
Про це пише The Financial Times, що посилається на опитування, проведене Федеральною резервною системою США.
Згідно з дослідженням, криза заважає банкам пом'якшити стандарти кредитування, так як банкіри побоюються браку ліквідності на ринку. Але 31 відсоток банкірів вважає, що завдяки слабшій присутності на ринку конкурентів з Європи, вони зуміли значно розширити свій бізнес, передає Лента.ру.
У той же час обсяг американських кредитів Європі практично не зростає. Останнім часом кредитні організації США істотно посилили правила видачі позик європейцям. В результаті, як зазначає видання, економічні проблеми країн ЄС можуть тільки посилитися.
Одним з позитивних підсумків опитування стало зростання попиту на кредити з боку компаній. Між тим, низький попит був тенденцією останніх років і був однією з причин того, що відновлення економіки було повільним, незважаючи на рекордно низькі ставки рефінансування ФРС.
Європейські банки зазнають значних втрат через фінансову кризу в ЄС. Для того, щоб уберегтися від можливих потрясінь на фінансових ринках вони змушені різко скорочувати кредитування і збільшувати резерви, що скорочує обсяг їх вільних коштів.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас