Влада Венесуели повернула золотий запас в країну — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада Венесуели повернула золотий запас в країну

Банківські метали
1263
Влада Венесуели оголосила про завершення операції з повернення в країну золотого запасу, що зберігався в американських і європейських банках, повідомляє Associated Press.
За словами глави Центробанку Венесуели Нельсона Мерентеса, всього з листопада 2011 року, коли почалася операція з повернення золота із зарубіжних банків, до країни в цілому було завезено 160 метричних тонн (176 тонн) дорогоцінного металу сумарною вартістю в 9 мільярдів доларів. Повернене в країну золото, додав Мерентес, поміщено в сховища Центробанку.
Про повернення в країну золотого запасу, що зберігався в зарубіжних банках, президент Венесуели Уго Чавес оголосив в серпні 2011 року. Такий захід, за його словами, мав захистити Венесуелу, яка одержує основні доходи від експорту нафти, від можливих проблем в американській та європейській економіках.
Заявляючи про повернення золотого запасу в країну, Чавес говорив, що в банках США та країн Європи зберігається 211 метричних тонн (233 тонни) дорогоцінного металу. Глава ЦБ Венесуели повідомивши про завершення повернення золота в країну, розбіжність в цифрах пояснювати не став.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас