Fitch знизило рейтинг банку Northern Rock до рівня "ВВВ" — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Fitch знизило рейтинг банку Northern Rock до рівня "ВВВ"

211
Міжнародне рейтингове агентство Fitch Ratings знизило довгостроковий і короткостроковий рейтинг дефолту емітента британського банку Northern Rock PLC до рівня "ВВВ" з "ВВВ+" і "F3" з "F2" відповідно, прогноз щодо рейтингів - "стабільний", передає РИА Новости.
Рейтинг фінансової стійкості був знижений до "bbb" з "bbb+". "Зниження рейтингів відображає складності в операційній діяльності банку, а також його збитковий статус", - наголошується в релізі агентства.
В середині грудня стало відомо, що компанія Virgin Money, що входить у конгломерат однойменних компаній сера Річарда Бренсона, купує у уряду Великобританії націоналізований більше трьох років тому британський банк Northern Rock PLC за 747 млн фунтів стерлінгів (1,2 млрд доларів).
"Стабільний" прогноз щодо рейтингів був присвоєний на тлі очікувань Fitch щодо більш ефективного керівництва банком і зменшення ризиків, пов'язаних з інтеграцією з Virgin Money. "Нова стратегія менеджменту банку спрямована на збільшення спектру продуктів та послуг, а також ведення більш інноваційного бізнесу", - вважають аналітики Fitch.
У той же час збереження негативної динаміки фінансових показників, зростання ризиків по виданих кредитах, а також будь-які непередбачені складнощі в операційній діяльності можуть призвести до подальшого зниження рейтингів банку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас