МВФ готовий переглянути своє ставлення до юаня — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

МВФ готовий переглянути своє ставлення до юаня

Валюта
631
Міжнародний валютний фонд вирішив переглянути свою класифікацію юаня. Китайська валюта може бути переведена з розряду "істотно недооцінених" в "недооцінені".
Прес-секретар фонду Вільям Мюррей заявив, що юань помітно подорожчав з часу останньої оцінки, яка проходила влітку 2011 року. І зараз фонд приступив до повторної оцінки адекватності обмінного курсу китайської валюти. Фонд орієнтується не тільки на номінальний курс, але і враховує паритет купівельної спроможності і ефективний обмінний курс. За 2011 рік ЕФК, який бере до уваги темпи інфляції, зріс на 8%.
Сам процес може розтягнутися на кілька місяців, але якщо таке рішення буде прийнято, то у Китаю стане менше причин поспішати зі зміцненням своєї валюти. Додатковий час дозволить КНР провести плавний перехід до вільної конвертації юаня. Китайці вважають, що курс не є сильно завищеним.
У промові від 6 січня, текст якої було у понеділок опубліковано газетою "Женьмінь жибао", прем'єр-міністр Вень Цзябао заявив, що Китай буде підтримувати "розумний і рівноважний" обмінний курс, поступово збільшуючи коридор коливань.
Радник Народного банку Китаю Лі Даокуй раніше відзначив, що обмінний курс наближається до рівноважного рівня, і додав, що китайські інвестори почали збільшувати свої доларові позиції, натякаючи на сповільнення темпів зміцнення.
За матеріалами:
Банки.ру
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас