Німецький банк визнав угоду з президентом законною — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Німецький банк визнав угоду з президентом законною

Казна та Політика
451
Правління банку Landesbank Baden-Wuerttemberg (LBBW) не знайшло порушень у тому, що його дочірній банк Bw-bank видав пільговий кредит президентові ФРН Крістіану Вульфу. Про це представники правління повідомили на засіданні контролюючого комітету наглядацької ради LBBW, говориться в заяві прес-служби банку.
Крім внутрішніх даних про цю угоду, правління враховувало результати перевірки, проведеної прокуратурою Штутгарта. 18 січня наглядовий орган оголосив, що не знайшов приводів для будь-яких підозр у незаконній видачі пільгового кредиту. У підсумку контролюючий комітет дійшов висновку, що угода була укладена відповідно до норм Bw-bank.
Крістіан Вульф взяв в Bw-bank іпотечний кредит за мінімальною ставкою від 0,9 до 2,1 відсотка. У грудні 2011 року президент заявив, що договір переписаний на звичайну відсоткову ставку в 3,62 відсотка, але він набрав чинності тільки 1 січня 2012 року. У зв'язку із цим у пресі висловлювалися підозри у витягу президентом вигоди зі свого службового становища і порушень з боку банку.
Німецький президент із середини грудня виявився в центрі голосного скандалу через обвинувачення в корупційних зв'язках з бізнесменами і тиску на ЗМІ. Офіційних обвинувачень йому не пред'явлено. Прокуратура не стала порушувати проти нього жодної кримінальної справи. Однак у ландтазі Нижньої Саксонії тривають дискусії про те чи порушив Вульф, коли був прем'єр-міністром цієї федеральної землі, міністерський закон, взявши кредит у дружини свого друга-мільйонера.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас