Експерт: Україна в 2011 р. отримала близько 5-6 млрд дол. іноземних інвестицій — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Україна в 2011 р. отримала близько 5-6 млрд дол. іноземних інвестицій

Казна та Політика
213
Україна в 2011 р. за попередніми підрахунками отримала 5-6 млрд дол. іноземних інвестицій. Про це на прес-конференції, присвяченый результатам Всесвітнього економічного форуму (ВЕФ) у Давосі, повідомив виконавчий директор міжнародного фонду Блейзера Олег Устенко, передає кореспондент РБК-Україна.
" Торік ми отримали іноземних інвестицій, ще немає остаточних показників, але це близько 5-6 млрд дол. Ми повинні розуміти, що ситуація у світі різко погіршується, і конкуренція за будь-які фінансові ресурси різко збільшується", - заявив Устенко.
За його словами, у зовнішній політиці всіх держав почав домінувати принцип прагматизму, тому для України найбільший ризик у міжнародних відносинах - це ізоляція. "Присутність прем'єр-міністра та Президента (України) у Давосі необхідна через те, що ми повинні показувати нашим кредиторам, що економічна ситуація в Україні під контролем, і свідченням тому є бажання прем'єра ы Президента говорити з бізнес-колами", - повідомив виконавчий директор.
Нагадаємо, що 25 січня 2012 р. директор шведського агентства міжнародного розвитку CIDA Мірья Петерсен заявила, що Швеція щорічно інвестує в Україну 200 млн грн.
Нагадаємо, що голова Державного агентства з інвестицій та управління національними проектами України Владислав Каськів оцінював приплив прямих іноземних інвестицій (ПІІ) в Україну в 2011 р. в 7,5 млрд долл.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас