Експерт: Резолюція ПАРЄ погіршить рейтинг України — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: Резолюція ПАРЄ погіршить рейтинг України

414
Резолюція ПАРЄ по Україні вперше містить слово "санкції". Якщо влада не прислухається, постраждають усі українці. Ігнорування рекомендацій ПАРЄ може призвести до міжнародної ізоляції України. Про це в ефірі "Радіо Свобода" сказав Валерій Чалий, заступник генерального директора Центру Разумкова.
"Сьогоднішня влада зробила так, що тепер питання стоїть руба: якщо Тимошенко і Луценко за ґратами, то ні подальшому поглибленню інтеграційних процесів. Ми стоїмо на порозі кризи довіри між українською владою та європейськими лідерами. І це може призвести врешті навіть до міжнародної ізоляції. М'яка форма цієї ізоляції вже простежується, слово санкції не звучало раніше, це слово ніколи в Україні раніше не застосовувалося", - зазначив він.
Крім того, Чалий відзначив, що резолюція ПАРЄ вплине на імідж України, на ставлення до неї інвесторів і на можливість кредитування країни. За словами Чалого, зараз існує загроза, що "Україна розвертається в євразійському інтеграційному напрямку, де не питають про цінності, про права людини і забезпечення політичних прав. Отже, постраждає вся Україна".
Нагадаємо, що 26 січня ПАРЄ прийняла резолюцію про стан демократії в Україні. У разі невиконання прийнятих у документі рекомендацій, Асамблея введе санкції проти країни.
У резолюції депутати звернулися до президента України з проханням розглянути всі можливі легальні засоби, якими він може скористатися, для звільнення колишніх членів уряду і надання їм дозволу на участь у майбутніх парламентських виборах.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас