В Іспанії великий авіаперевізник Spanair різко заявив про банкрутство — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Іспанії великий авіаперевізник Spanair різко заявив про банкрутство

424
В Іспанії авіакомпанія Spanair заявила напередодні про припинення діяльності в зв'язку з тим, що влада іспанського регіону Каталонія припинила її фінансувати.
Рішення авіакомпанії призвело до скасування 91 рейсу, запланованого на нинішню суботу, і ще як мінімум 129 вильотів, призначених на неділю. Це означає, що 8,69 тисячам пасажирів, які придбали квитки на суботні рейси Spanair і більше ніж 14 тисячам пасажирів недільних рейсів компанії доведеться переглянути свої плани на вихідні.
За даними агентства, в даний час всі представництва авіакомпанії Spanair в аеропортах відкриті для прийому скарг пасажирів. Spanair працює над тим, щоб по можливості відправляти своїх пасажирів рейсами інших авіакомпаній.
Компанія Spanair існує з 1986 року і є одним з найбільших авіаперевізників в Іспанії. У парку авіакомпанії числяться 36 літаків, які здійснюють польоти за 19 напрямами всередині Іспанії і за 24 міжнародними напрямами.
Фінансові труднощі у авіакомпанії почалися після того, як 20 серпня 2008 року за зльоті в аеропорту Мадрида розбився її літак. Тоді загинули 154 людини, 18 вижили.
Іспанський регіон Каталонія надавав фінансову підтримку Spanair з 2008 року.
Причиною відмови від подальшого спонсорування Spanair влада Каталонії називала "поточний економічний клімат" в Європі, яка переживає серйозну фінансову кризу.
Spanair S.A. - Колишня іспанська авіакомпанія, заснована в Пальмі-де-Мальорка. Базувалася в мадридському аеропорту Барахас та аеропорту Барселони. Виконувала внутрішні рейси по Іспанії, а також міжнародні рейси по Європі і в Західну Африку.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас