Голова райсуду брав м'ясом і дорогим коньяком — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Голова райсуду брав м'ясом і дорогим коньяком

Кримінал
396
В Івано-Франківській області на голову районного суду, який отримав від громадянки м'ясні вироби та коньяк, накладено штраф у розмірі 1,5 тис. грн.
Про це сьогодні УНІАН повідомили у прес-службі прокуратури Івано-Франківської області.
Згідно з наданою інформацією, голова Верховинського райсуду Івано-Франківської області 4 жовтня 2011 року в приміщенні суду отримав від підсудної у кримінальній справі неправомірну вигоду у вигляді м'ясних продуктів і пляшки коньяку "Hennessy" на суму 2 тис. 21 грн. 82 коп. для власного збагачення за призначення покарання, не пов'язаного з позбавленням волі і не призначення додаткового покарання у вигляді позбавлення права обіймати певні посади.
За цим фактом спецпідрозділом УСБУ в області складено корупційний протокол стосовно судді за ст.172-2 ч.1 Кодексу України про адміністративні правопорушення та ст. 6 ч.1 Закону України "Про засади запобігання та протидії корупції".
Постановою Івано-Франківського міського суду від 30 листопада 2011 р. суддя був визнаний винним у вчиненні адміністративного корупційного правопорушення, на нього накладено стягнення у вигляді штрафу в розмірі 1,5 тис. грн. На судовому засіданні голова райсуду заперечував свою провину. Проте суд дійшов висновку про вчинення головою суду корупційного правопорушення. Не погоджуючись з рішенням суду першої інстанції, правопорушник подав апеляцію. Постановою Апеляційного суду Івано-Франківської області від 10 січня 2012 р. рішення Івано-Франківського міського суду залишено без змін.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас