Лагард закликала всі країни активніше фінансувати МВФ під час кризи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Лагард закликала всі країни активніше фінансувати МВФ під час кризи

120
Директор-розпорядник Міжнародного валютного фонду (МВФ) закликала розвинені країни світу активніше вносити вклад у фінансування фонду для вирішення кризи в єврозоні.
Про це Крістін Лагард заявила, виступаючи на круглому столі, присвяченому огляду економічної ситуації в світі, передає ИТАР-ТАСС.
"МВФ - один з інструментів, він підвищує рівень довіри, поширює стабільність, і в цьому процесі потрібно продемонструвати багатосторонню підтримку з боку його членів", - зазначила вона.
За словами Лагард, це важливо для вирішення "не тільки проблем в єврозоні, але і в будь-якій країні-члені МВФ".
"У Європи будуть свої потреби, в цьому немає сумнівів. Але в Центральній та Східній Європи вони будуть теж, потреби будуть і у інших країн - у одних в середньостроковій, в інших - у довгостроковій перспективі", - підкреслила вона.
Визнаючи, що найбільш складне становище склалося в єврозоні, голова МВФ в той же час підкреслила, що це не означає, що інші країни можуть спокійно чекати, поки європейці не вирішать самі свої проблеми. "Ситуація не обмежується одним регіоном. Жодна країна не захищена, і всі зацікавлені в тому, щоб ця криза була розв'язана адекватним способом. Зараз саме час для цього", - уточнила Лагард.
Що стосується країн, що розвиваються, економіка яких перебуває в плюсі, вони, на думку голови МВФ, повинні продовжувати політику, націлену на розвиток внутрішніх ринків, ніж чим спиратися виключно на експорт і на інвестиції.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас