Азербайджан узяв тайм-аут у підписанні угоди з Україною через Туреччину — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Азербайджан узяв тайм-аут у підписанні угоди з Україною через Туреччину

Енергетика
1089
Угоду про створення СП з постачання скрапленого газу між Україною і Азербайджаном в Давосі підписано так і не було. Але це не означає, що сторони не домовляться в найближчому майбутньому.
Давоський саміт в контексті розвитку української диверсифікаційної енергетичної стратегії міг зіграти і, можливо, незважаючи ні на що, все ж зіграв свою роль. Українська сторона планувала, крім іншого, підписати там з Азербайджаном меморандум про постачання скрапленого газу в Україну. Про це глава Агентства національних проектів Владислав Каськів заявляв напередодні поїздки в Давос. Меморандум - не контракт, але все ж зобов'язання сторін...
Але азербайджанська сторона взяла тайм-аут у підписанні угоди щодо створення спільного підприємства (щодо постачань скрапленого газу) з Україною, оскільки існує ще низка питань щодо поставок газу, не узгоджених між Азербайджаном і Туреччиною через нові економічні перспективи.
Туреччина - це багаторічний ментальний і основний партнер Азербайджану в газових відносинах, тому її думка для азербайджанської сторони залишається домінантною, незважаючи на перспективи співпраці з Україною. Анкарі, схоже, належить "право першого танцю".
Після врегулювання домовленостей з основним партнером Азербайджан, безсумнівно, продовжить переговори про розширення ринку газу та формалізації співробітництва з Україною. Але, мабуть, не зараз.
За матеріалами:
Дзеркало Тижня
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас