Економіка Єврозони продовжила зниження в січні — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Економіка Єврозони продовжила зниження в січні

Казна та Політика
240
Економіка Єврозони продовжила знижуватися в січні, але більш повільними темпами, ніж у попередньому місяці, згідно з оцінками активності Європейського центру досліджень економічної політики (CEPR) і Банку Італії. CEPR і Банк Італії в п'ятницю заявили, що показник Eurocoin за перший місяць року зріс до -0,14 з -0,20 у грудні, це перше підвищення з травня 2011 року.
Індикатор Eurocoin призначений для оцінки зростання валового внутрішнього продукту від кварталу до кварталу, за винятком нестійких компонентів, такі як сезонні коливання і короткострокова волатильність. Він вказав на спад в економіці Єврозони в кожному з трьох місяців четвертого кварталу, це узгоджується з іншими показниками активності, опитування менеджерів із закупівель.
Однак у січні Eurocoin буде трохи гіршим, бо дослідження менеджерів із закупівель, опубліковані у вівторок, указують на слабке початок 2012 року.
CEPR і Банк Італії заявили, що основним чинником підтримки економіки є нещодавнє поліпшення деяких досліджень ділової та споживчої впевненості, а також скромний відскік цін на акції.
У третьому кварталі економіка єврозони зросла лише на 0,2%. Офіційні дані за четвертий квартал не вийдуть до 15 лютого 2012, але загрози рецесії вже змусили Європейський центральний банк знизив ключову процентну ставку в листопаді і грудні.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас