Кудрін: Дві-три країни з великою ймовірністю вийдуть із єврозони — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Кудрін: Дві-три країни з великою ймовірністю вийдуть із єврозони

Валюта
682
Дві-три країни з великою ймовірності вийдуть зі складу єврозони, вважає екс-міністр фінансів Олексій Кудрін. "Я думаю, що валютна криза практично вже почалася, але питання, чим вона закінчиться. Я думаю, що одна-дві-три країни вийдуть з валютного союзу. Я даю цьому 90%", - сказав він в інтерв'ю телеканалу "Росія 24" .
Кудрін нагадав, що найбільш критична ситуація з боргами склалася у Греції, Ірландії та Португалії. Також у зоні високого ризику в найближчому майбутньому можуть опинитися Іспанія та Італія. "Ми чекаємо, як вирішиться питання у цих країн щодо обслуговування боргів. Але рішення Європейського банку дати ринку трирічні кредити, по суті, за рахунок друкарського верстата відкладе гостроту цієї кризи, можливо, на рік-півтора", - сказав Кудрін.
Він підкреслив, що випуск трирічних облігацій ЄЦБ - це тимчасове вирішення проблем єврозони.
ЄЦБ у грудні минулого року призначив два нові для себе аукціони - з термінами кредитування на три роки. Перший пройшов у кінці грудня, банки залучили майже 500 млрд євро. Аналітики назвали цей аукціон "європейським непрямим QE". Друга подібна операція призначена на кінець лютого 2012 року.
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас