Керівники компаній назвали головні загрози для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Керівники компаній назвали головні загрози для бізнесу

326
Близько половини (48%) респондентів глобального дослідження прогнозують подальший спад економічної активності у світі на наступні 12 місяців. І тільки 15% заявили, що економічна ситуація в 2012 році покращиться.
Про це йдеться у Щорічному опитуванні керівників найбільших компаній світу, підготовленого компанією PwC, результатами якого володіє Фокус.ua.
Результати опитування, отримані на підставі інтерв'ю з 1258 керівниками найбільших компаній світу, були представлені на щорічних зборах Всесвітнього економічного форуму в Давосі.
Говорячи про можливі загрози розвитку бізнесу в майбутньому, 80% топ-менеджерів висловили стурбованість через невизначеність економічного зростання, нестабільну ситуацію на ринках капіталу (64%), державні заходи у відповідь на дефіцит бюджету та обсягу зовнішнього боргу (66% ), коливань курсів валют (58%) і надмірного регулювання (56%). У той час як 56% опитаних заявили, що суверенна боргова криза в Європі негативно вплинула на фінансовий стан їхніх компаній, лише 45% підтвердили, що вони вжили відповідних заходів щодо усунення наслідків.
На думку близько третини учасників опитування, найкращі стратегічні можливості для зростання у річній перспективі будуть виходити зі збільшення частки на існуючих ринках, а також виробництва нової продукції і послуг. Серед стратегій зростання, крім іншого, були відзначені вихід на нові ринки (18%), а також створення спільних підприємств і альянсів (10%). Число керівників компаній, які планують угоди злиття і поглинання (M&A), як і раніше, відносно невелике, враховуючи похмурі перспективи відновлення активності на цьому ринку.
70% представників вищого керівництва планують змінити корпоративну стратегію в найближчі 12 місяців. Стратегічні зміни були викликані переважно споживчим попитом і поточними економічними умовами. Стратегія щодо скорочення витрат як і раніше залишається ключовою для керуючих провідних компаній, незважаючи на те, що число топ-менеджерів, які підтримують цю стратегію, трохи зменшилося. Фактичне скорочення витрат компаній за останні 12 місяців підтвердили 76% опитаних керівників у порівнянні з 84% минулого року. 66% респондентів заявили про свої плани скоротити витрати протягом наступних 12 місяців.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас