Україна може отримати контракт на постачання великих партій іракської нафти і газу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Україна може отримати контракт на постачання великих партій іракської нафти і газу

Енергетика
852
Україна може укласти контракт на постачання великих партій іракської нафти і газу, проте відповідного звернення від уряду поки що немає, заявив посол Іраку в Україні Шорш Халід Саїд.
"Україна може отримати контракт на постачання великих партій іракської нафти і газу (зараз ми активно розробляємо наші газові родовища), але посольство не одержувало поки таких звернень від українського уряду", - сказав він в інтерв'ю газеті "Сегодня", опублікованому у четвер.
При цьому дипломат додав, що невеликі обсяги нафтопродуктів ввозять танкерами приватні українські компанії.
Шорш Халід Саїд підкреслив, що в Україні є великі компанії, що мають великий досвід у нафтогазовій галузі. "Якщо вони хочуть працювати в Іраку, то на загальних підставах можуть брати участь в тендерах", - зазначив він.
"Тут конкурують сотні міжнародних компаній. Не сумніваюся, що українські компанії мають високі шанси виграти подібні тендери завдяки своєму професіоналізму і потужності, великому досвіду роботи в нашій країні за часів СРСР, участі в миротворчій місії в Іраку", - резюмував посол Іраку в Україні.
За інформацією газети "Сегодня", Шорш Халід Саїд народився в 1965 році в місті Ербіль (Ірак). Частину освіти здобув у Сирії, закінчив Гірничий університет у Санкт-Петербургу. Працював представником Регіонального уряду Курдистану в Москві. Послом Іраку в Україні призначений в 2010 році.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас