Влада ЄС вимагає від Deutsche Post повернення ФРН пенсійних субсидій на 1 млрд євро — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Влада ЄС вимагає від Deutsche Post повернення ФРН пенсійних субсидій на 1 млрд євро

Казна та Політика
240
Єврокомісія зажадала від концерну Deutsche Post AG повернути німецькій державі від 500 млн до 1 млрд євро, тому що експерти антимонопольного відомства ЄС дійшли висновку, що в минулі роки Deutsche Post отримала від держави завищені субсидії для виплати пенсій своїм співробітникам, передає Deutsche Welle.
В Єврокомісії відзначили, що для компенсації субсидій, виплачених цій колись державній компанії, підвищувалися ціни на поштові марки, в результаті чого страждали інтереси споживачів. Мова йде про перевірки за період з початку 1990-х років, тому рішення комісії ніяк не вплине на нинішню вартість поштових послуг, відзначають експерти.
У рамках антимонопольного розслідування на поштовому ринку Єврокомісія перевірила законність виділення 5,6 млрд євро держдопомоги в Німеччині, 1,9 млрд євро у Франції і 3,8 млрд євро в Бельгії.
Глава Deutsche Post Франк Аппель піддав різкій критиці висновок Єврокомісії як позбавлений будь-яких підстав і заявив про намір оскаржити його в Європейському суді. Він також висловив надію на те, що уряд ФРН підтримає позов Deutsche Post.
Аналогічні вимоги Єврокомісія висунула і на адресу бельгійської поштової служби Bpost, хоча пред'явлена сума була меншою - 417 млн євро.
За матеріалами:
Deutsche Welle
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас