Нафта дорожчає через заяви голови ФРС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає через заяви голови ФРС

Енергетика
447
Світові ціни на нафту зростають у четвер після того, як обіцянка ФРС США зберігати базову ставку на рекордно низькому рівні до 2014 року підтрималп надії на прискорення темпів економічного зростання, що позитивно позначиться на попиті на сировину. Про це свідчать дані торгів.
Вартість березневих ф'ючерсів на американську легку нафту марки WTI (Light Sweet Crude Oil) станом на 8:36 мск підвищилася на 0,46 долара, або на 0,46%, - до 99,86 долара за барель. Ціна березневих ф'ючерсів на північноморську нафтову суміш марки Brent піднялася на 0,69 долара, або на 0,63%, - до 110,5 долара за барель.
Окрім рішення про збереження низької базової ставки, глава ФРС США Бен Бернанке заявив, що регулятор готовий запустити третій раунд кількісного пом'якшення (QE3), спрямований на стимулювання національної економіки, якщо економічні умови погіршаться.
"Більшою мірою динаміка цін на нафту зобов'язана заявам Федрезерву США, - наводить агентство Bloomberg слова фондового менеджера Astmax Co. Тецу Еморі. - Збереження низької ставки повинне підтримати економіку. Люди очікують збільшення попиту на нафту".
За матеріалами:
РІА Новини
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас