Обама дозволив бурити на 75 відсотках американського шельфу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама дозволив бурити на 75 відсотках американського шельфу

Енергетика
395
Президент США Барак Обама розпорядився дати дозвіл на буріння 75 відсотків американського шельфу в пошуках нафти і газу. Про це він заявив у своєму щорічному посланні Конгресу.
За словами Обами, США домоглися великих успіхів в енергетичній сфері в останні роки. Видобуток нафти в країні досяг максимуму за вісім років. Більше того, в 2011 році США домоглися найменшої залежності від іноземної нафти за останні 16 років.
При цьому Обама додав, що за наявності у країни всього 2 відсотків світових запасів нафти, розраховувати тільки на неї у розвитку енергетики не доводиться. За його словами, треба розвивати всі джерела енергетики, а підтримка уряду допоможе створити в цьому секторі до 600 тисяч нових робочих місць.
Суперечка між прихильниками розконсервування потенційних шельфових родовищ та їхніми противниками в США ведеться протягом останніх десятиліть. Республіканці виступають за повне скасування заборон на буріння. У той же час демократи, які частіше консультуються з екологічними організаціями, зволікали з прийняттям рішення про відкриття дільниць.
Основні успіхи США у галузі видобутку вуглеводнів пов'язані з нетрадиційними джерелами - сланцевим газом і горючими пісками. Незважаючи на зростання видобутку в 2008-2011 році екологи попереджають, що розробка цих джерел може бути небезпечна для навколишнього середовища.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас