Обама закликав американців стати лідерами на російському ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Обама закликав американців стати лідерами на російському ринку

Казна та Політика
232
Президент США Барак Обама закликав американську владу зробити все для того, щоб компанії з США ставали лідерами на нових для них ринках, таких як Росія. Таку заяву Обама зробив під час звернення до Конгресу "Про становище країни", яке транслювалося на більшості федеральних телеканалів.
"Конгрес повинен зробити все для того, щоб ніхто не мав переваг перед американськими компаніями, коли мова йде про доступ до нових ринків, таких як Росія", - цитує Bloomberg президента США. Обама також відзначив, що в даний час продуктивність праці в США - "найефективніша на землі", і пообіцяв, що "Америка завжди буде перемагати".
"Я не збираюся стояти в стороні, якщо наші конкуренти не грають за правилами", - заявив глава Білого дому. Як приклад такого конкурента він навів Китай. За словами Обами, китайські експортні підприємства отримують субсидії, а курс юаня занижений для підтримки експорту. Для боротьби з цим він закликав посилити заходи з обмеження ввезення контрафактних товарів, піратського програмного забезпечення. Крім того, він закликав далі боротися із заниженим курсом юаня.
У той же час, президент США запропонував парламенту країни змінити податковий кодекс, щоб створити додаткові переваги для підприємців, які забезпечують роботою громадян США. Він зазначив, що багато компаній отримують пільги по податках, виводячи свої активи за кордон, а ті, хто працює в Америці, платять збори за високими ставками. "У цьому немає ніякого сенсу, і всі це знають", - заявив Обама.
На його думку, для компаній, що залучають трудові ресурси за кордоном, необхідно підвищити податки до максимально можливих. Отримані таким чином кошти Обама запропонував витратити на повернення компаній у США, зокрема, на допомогу у створенні нових підприємств та купівлю обладнання цими компаніями.
Звернення до Конгресу 24 січня було третім за президентський термін Барака Обами. Свою промову глава Білого дому майже повністю присвятив економічній політиці країни. Вважається, що звернення є одним з елементів передвиборчої кампанії Обами в боротьбі за пост президента США.
За матеріалами:
Лента.РУ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас