СБ виділить 27 млрд дол. в 2012-2013 рр. країнам Східної Європи і Центральної Азії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

СБ виділить 27 млрд дол. в 2012-2013 рр. країнам Східної Європи і Центральної Азії

Казна та Політика
128
Світовий банк (СБ) виділить 27 млрд дол. в 2012-2013 рр. на допомогу країнам Східної Європи і Центральної Азії, які постраждали від бюджетно-боргової кризи в зоні євро. Про це повідомляється в прес-релізі банку. З цієї суми 16 млрд дол. можуть виділити Міжнародний банк реконструкції та розвитку (МБРР) і Міжнародна асоціація розвитку, 10 млрд дол. - Міжнародна фінансова корпорація і 1 млрд дол. - Багатостороннє агентство з гарантій інвестицій.
За словами віце-президента Групи Світового банку по Європі та Центральній Азії Філіпа Ле Уеру, тісний зв'язок цих країн із країнами єврозони, мабуть, викличе сповільнення їхнього економічного зростання в 2012 р. "Додаткова фінансова допомога з боку банку сприятиме збереженню цими країнами стабільних макрофіскальних показників, здійснення структурних реформ, кредитування підприємств малого і середнього бізнесу та захисту найбільш вразливих верств населення за допомогою більш ефективної та адресної соціальної політики", - констатував Уеру.
Світовий банк є одним із джерел фінансової і технічної допомоги, яка надається країнам, що розвиваються. Світовий банк складається з двох організацій розвитку, що належать 187 країнам - членам МБРР і МАР. Мета МБРР - скорочення масштабів бідності в країнах з середнім рівнем доходу і в кредитоспроможних країнах з низьким рівнем доходу, в той час як увага МАР зосереджена на найбідніших країнах світу. Штаб-квартира заснованого в 1944 р. Світового банку розташована у м. Вашингтоні (США). У Світовому банку, що має понад 100 представництв по всьому світу, працюють понад 10 тис. осіб.
Нагадаємо, раніше повідомлялося, що Світовий банк в майбутні п'ять років готовий щорічно надавати Китаю кредити на суму в 1,5 млрд дол.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас